Haringsalade 2

bron: de keuken van Mergen-Metz

500 gr aardappels; 500 gr rode bieten; 2 teentjes knoflook; 1 grote ui; 2 zure bommen; 3 zoetzure appels; 4 eetl. mayonaise; 1 eetl. olijfolie; 3 eetl. zuur van de augurken; peper; zout; 5 haringen (geen zure of zoute); peterselie, fijngesneden.

Kook de aardappels en laat ze afkoelen. Kook de bietjes (plm. een uur) en laat ze afkoelen. Onderwijl: snipper de ui, pers de tenen knoflook, schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de augurken in kleine blokjes. Meng dit alvast met de mayonaise, olie en het zuur. Snij de aardappels en de bietjes ook in blokjes. En de haringen in (niet tè) kleine partjes (anders verpapt de vis). Meng het geheel en breng op smaak met peper, zout, misschien nog wat zuur en de peterselie

13 oktober 2006
Vrijdag de 13e. Wat ik vorig jaar gemaakt heb (haringsalade 1), was niet naar mijn tevredenheid. Ik heb nu op Internet gespeurd en mij door wat recepten laten inspireren. De appel en aardappel zit er nu in. Ik ben er zelfs de boom voor ingegaan.

26 juni 2007
De chioggia-bietjes nog maar eens uitgedund en er kwamen voldoende kleine bietjes van om deze salade nog eens te maken.

OPMERKINGEN
Goed (13 oktober 2006).
Eigenlijk verdomd lekker (26 juni 2007)

1 gedachte over “Haringsalade 2”

  1. Beste,

    de recepten die we op uw website aantref-fen zijn zonder meer geweldig! Wat we erbij missen, is het aangeven van het aantal personen waarvoor ‘n gerecht wordt bereid; ‘n tip wellicht? Verder niets dan lof. Met vriendelijke groet, Ralph de Jongh.

    Beantwoorden

Plaats een reactie