Hongaarse Zuurkoolsalade

Bron: Internet
1½ kg. zuurkool; 6 eetl. witte wijnazijn; 2 eetl. olijfolie; 2 theel. suiker; 2 eetl. zure room (of kookroom); 2 theel. karwijzaad; 10-20 zwarte olijven, gehalveerd of grove stukken; 1 potje zoetzure paprika; peterselie. peper & zout

De zuurkool mengen met een snufje zout, peper, karwijzaad, azijn, olie suiker, en de room. Dit mengsel een paar uur op een koele plaats laten doortrekken. In die tijd de olijven en de paprika fijnsnijden en met de gehakte peterselie door de zuurkool scheppen. Dat is alles.

29 maart 2007
Ik heb deze salade gisteren gemaakt (na de gewone zuurkoolsalade) en koel weggezet. Lekker. Een zomerse salade in het voorjaar. Marijke wilde er gebakken aardappels bij. En dat heeft ze gekregen.

22 juni 2008
Gemaakt voor de familie bbq.

OPMERKINGEN          
1.    Paprika: ik heb geroosterde uit pot genomen en die in reepjes gesneden, dus niet paprikareepjes op zuur.
2.    Voor de karwij kan ook poeder worden genomen.

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.