Eenvoudige pompoensoep met tijm

Bron: Smullen met pompoen
800 gr pompoen, in kleine stukjes; 2 ui, middelgroot, in grove stukken; 2 prei, in ringen; 2 teentjes knoflook; 1½ l groentebouillon; 2 laurierblaadjes; 2 takjes tijm; olijfolie; peper & zout

Verhit een scheutje olijfolie en roerbak de pompoenblokjes, ui en de uitgeperste teen knoflook een minuut of drie. Doe de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het vijf minuten op laag vuur koken, met het deksel op de pan.
Doe de fijngesneden prei, laurierblaadjes en takjes tijm erbij. Laat nog 10 minuten koken. Haal de tijm en laurier er uit en pureer alles met een staafmixer. Op smaak brengen met peper & zout.

20 november 2007
Ik heb deze soep ongetwijfeld vele malen eerder gemaakt. Op de derde dinsdag van de maand komt het SlowFood convivium Arnhem-Wageningen bijeen. Nu is het thema herfst: pompoen, noten, vruchten, wild, enz.

OPMERKINGEN
We hebben het op 20 november niet gemaakt. Wel de pompoensoep met aardappels en salie.

1 gedachte over “Eenvoudige pompoensoep met tijm”

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.