Kalfslever met uien en pruimen

bron: Internet
500 gr uien, in halve ringen; 50 gr boter; 1-2 eetl bruine suiker; 125 ml groentebouillon; 100 gr ontpitte gedroogde pruimen; 4 plakken kalfslever (ca 500 gram); 30 gr bloem; 2 eetl olie; 2 eetl appelazijn; peper & zout

Fruit de ui in 30 gram boter en bestrooi ze met suiker. Voeg de bouillon toe en laat ze 5 minuten stoven. Snijd de pruimen in de lengte in reepjes, voeg ze toe en laat nog 5 minuten sudderen.
Wentel de plakken lever door de bloem. Bak ze aan in hete olie, voeg de rest van de boter toe en bak ze nog 2 minuten aan elke kant.
Breng de uien op smaak met appelazijn, peper en zout en dien op.

oktober 2007
We hebben van Ignace en (zijn) Marijke een deel van Herman gekocht. Herman was een dexter-koe die geheel biologisch is opgegroeid. Ze houden er een paar voor eigen consumptie en vorig jaar was Herman geboren. Nu, meer dan een jaar later, is hij aan zijn einde gekomen. Marijke houdt van gebakken lever. Dit recept heb ik op Internet gevonden. En het smaakte uitstekend.

OPMERKINGEN
Wordt aanbevolen met langkorrelrijst. (Basmati)

Een reactie plaatsen

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.