
Heel simpel. Heel lekker. Komkommer in blokjes. Meloen in blokjes. Mengen en koud wegzetten. Verrekte lekker!
- 50% komkommer(s)
- 50% meloen
-
Hoe simpel kan het zijn. Je bepaalt zelf de hoeveelheid en verhouding, 50-50 raden we aan. Dus de helft komkommer en de helft meloen.
-
Schil de komkommer, snijd ‘m in de lengte door. Schraap met een eetlepel de zaadlijst eruit. Wegdoen.
-
Snijd de komkommerhelften in repen en vervolgens overdwars in blokjes.
-
Voor de meloen geldt bijna dezelfde behandeling: halveer de meloen, schraap met een eetlepel de zaden eruit. Wegdoen.
-
Snijd de meloen in wiggen, snijd vervolgens de schil er vanaf. En snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer dezelfde grootte als de komkommer.
-
Doe alles in een kom, hussel wat door elkaar en zet een tijd weg in de koelkast.
-
Koud genoeg? Serveer!

10 augustus 2017
Ik had enige dagen de verleiding niet kunnen weerstaan om verse tortelloni gevuld met truffel te kopen. Dus dat moest vandaag wel worden gegeten. En qua groenten? Want pasta met een (ook) truffelsausje is geen maaltijd. Dus maakten we twee komkommersalades. Feitelijk ons hoofdgerecht, want, op zijn Italiaans, na de pasta (tortelloni). En het is niet voor niets komkommertijd.
Tijdens onze terugreis van de Morvan op 30 juli, stopten we in Avallon. Een leuk Frans stadje. Er was markt. We kochten worsten van de Charolais-koe, abrikozen en drie cantaloups voor weinig. En een oud Frans kookboekje Bourgondisch koken voor 3 euro, waarin we dit recept lazen. De smaak van deze salade zonder sal (zout) is verrassend; leuk, lekker en en simpel.