Komkommer-yoghurt saus Մածուն ու վարունգ

Komkommer-yoghurtsaus

Een pittig frisse saus die bij veel zomerse gerechten past. En/of bij falafel.

Gang: Bijgerecht
Ingredienten
  • 1 komkommer in kleine blokjes
  • 3 groene pepers
  • 2 bos lenteui (ca. 10 stuks)
  • 1 citroen BIO
  • ½ ltr yoghurt
  • olijfolie extra vierge
  • zout
Bereiding
  1. Snijd de citroen in heel dunne plakjes. Friemel de pitten eruit en snijd het dan fijn.

  2. Snijd het wit en lichtgroene van de bosui in dunne ringetjes.

  3. Hak de pepers fijn.

  4. Meng alles met de yoghurt, een scheut olijfolie en een snuf zout. Zet een paar uur weg voor gebruik.


18 juli 2019
Մածուն ու վարունգ is Armeens voor komkommer-yoghurt.
Gemaakt voor bij de falafel, maar daarna het restant ook bij andere gerechten gebruikt. Uitstekend van smaak.

Een reactie plaatsen

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.