
Een frisse salade met, zoals de naam al zegt, komkommer, munt en feta. Bovendien snel en makkelijk te maken. Voor de warme zomeravonden.
- 3 st kleine komkommers (pepino's);
- ¼ st rode ui, in dunne lange reepjes gesneden;
- ca. 10 st blaadjes munt, dun gesneden;
- witte wijnazijn;
- olijfolie;
- stukje feta, in kleine blokjes of verkruimelen;
- peper uit de molen & zout;
- paar radijsjes, in dunne plakjes; (optioneel)
-
Schil de komkommers en snijd ze in dunne plakjes. Een mandoline is handig.
-
De blaadjes munt snijd je het beste door ze in elkaar op te rollen (als een minisigaar) en dan heel dun te snijden.
-
Meng alles, met uitzondering van de feta, losjes in een ruime kom. Peper, zout, olie en azijn naar smaak toevoegen.
-
Vlak voor het opdienen de feta erover doen. Of erdoorheen scheppen.
Pepino’s zijn die Zuid-Europese “pukkelige” komkommers van 15 à 20 cm lang. Ze kunnen heel goed in Nederlandse moestuinen worden geteeld, maar dat terzijde. Je kunt ook een forse reguliere komkommer gebruiken.

9 augustus 2012
Een bijgerecht. Komkommers in overvloed. Voor 8 personen hebben we drie pepino’s gebruikt. Gewoon een makkelijke en lekkere salade. De radijsjes zijn bij ons altijd vroeg in het voorjaar en daarna telen we ze niet meer. Dus die zaten er niet in.