Komkommersalade met munt en feta

3 kleine komkommers (pepino's); ¼ rode ui, in dunne lange reepjes gesneden; stuk of 10 blaadjes munt, dun gesneden; witte wijnazijn; olijfolie; stukje feta, in kleine blokjes of verkruimelen; peper & zout; optioneel: paar radijsjes, in dunne plakjes

Komkommersalade met munt en feta - breed.jpg

Schil de komkommers en snijd ze in dunne plakjes. Een mandoline is handig. De blaadjes munt snijdt u het beste door ze in elkaar op te rollen (als een minisigaar) en dan heel dun te snijden.

Meng alles, met uitzondering van de feta, losjes in een ruime kom. Peper, zout, olie en azijn naar smaak toevoegen.
Vlak voor het opdienen de feta erover doen. Of erdoorheen scheppen.

9 augustus 2012

Komkommersalade met munt en feta 1.jpgEen bijgerecht. Komkommers in overvloed. Voor 8 personen hebben we drie pepino's gebruikt. Gewoon een makkelijke en lekkere salade. De radijsjes zijn bij ons altijd vroeg in het voorjaar en daarna telen we ze niet meer. Dus die zaten er niet in.

 

OPMERKINGEN
Pepino's zijn die Zuid-Europese pukkelige komkommertjes, die ook heel goed in Nederlandse moestuinen kunnen worden geteeld, maar dat terzijde. U kunt ook een forse reguliere komkommer gebruiken.

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.