Koolraappuree met ei

Bron: The Guardian

2 koolrapen, geschild en in grove stukken; 1 theel zout; 2 laurierbladen; 50 gr roomboter; 4-6 eieren; kaas (cheddar of wat anders), geraspt; optioneel: eetlepel grove mosterd; peterselie, fijngehakt

Verhit de oven voor op 180o Celsius.

Stamp eens een koolraap. Kook de brokken koolraap met het laurierblad en zout gaar. Afgieten en goed uit laten lekken. en dampen. Eventueel op een bakplaat uitspreiden, maar een tijdje in een vergiet werkt ook.
Stampen, meng de roomboter erdoorheen en eventueel mosterd.

Breng het over in een ovenschaal en strijk glad. Maak met een pollepel evenveel kuilen in de puree als er eieren zijn. Breek de eieren een voor een voorzichtig en zorg ervoor dat in elk kuiltje een dooier komt. Het struif (eiwit) loopt er overheen. Maakt niet uit. Verdeel de geraspte kaas erover en zet in de oven.
Wacht tot het eiwit is gestold en de kaas begint te bruinen, of langer als u het eigeel ook hard wenst. Soms kan het helpen de oven op hogere temperatuur te zetten.

Serveer. Strooi er eventueel wat peterselie (of bieslook, als dat er is) overheen.


10 februari 2017
Vegetarisch koken. We zijn met zijn achten. Een crostini met paddestoelen. Vooraf soep met prei en kikkererwten. Als hoofdtafel: radicchiosalade met provelone, hazelnoten en wat reepjes yacon, leek and potatoe pie, salade van topinamboer en hazelnoten. Dessert: chocolade-honingtaart. En toen stond dit recept vanmorgen in de krant. Huppekee, kan er ook wel bij want wel heel makkelijk te maken. Het smaakte uitstekend, we hadden er grove mosterd van Maille door – dat maakt het ook wat zuurder. De keus is aan u.

 

Plaats een reactie