Frisse, stevige, smakelijke salade van koolrabi met een dressing van kerrie, gembersiroop en gefruite uitjes en dan natuurlijk geroosterde hazelnoten erdoor.
- 1 fikse koolrabi
- 25 gr hazelnoten (gepeld, zie opmerkingen)
- 3 st sjalotten
- ½ eetl roomboter
- 1 theel kerriepoeder
- 1 eetl mayonaise
- 1 eetl (zure) room
- 1 eetl gembersiroop
- peper uit de molen en zout
-
Schil de koolrabi (de onderkant en de onder-zijkant dikker schillen, kan houtig zijn) en rasp hem grof. Met een mandoline kan je fraaie kleine slierten maken.
-
Hak de hazelnoten grof.
-
Pel en snipper de sjalotten. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de sjalotten met het kerriepoeder. Als het begint te bruinen, vuur uit en af laten koelen.
-
Maak in een schaal een sausje van mayonaise, (zure) room, gembersiroop, gefruite ui, zout en peper. Schep de koolrabi en noten erdoor.
- Wij hebben hazelnoten met vlies. Die roosteren we in een droge koekenpan, laten afkoelen en wrijven het vlies eraf.
- Mandoline? Zie keukengerei
5 augustus 2020
Dit recept staat sinds 2007 op onze site. Misschien al eerder, want december 2007 lijkt me een datum dat we een en ander in een (toen) nieuw systeem hebben omgezet. Het ligt buiten het koolrabi-seizoen in elk geval. Het had de poëtische naam ‘koolrabisalade 1’.
In elk geval was er tot vandaag geen foto van, terwijl we het best regelmatig aten en eten, zoals vandaag.
“Erg lekker,” zei Mrs. M.
Hier hebben we niets aan toe te voegen.