Lamsoor met râs al hânout

Bron: De keuken van MergenMetz
Veel lamsoor; 2 uien, in (niet al te kleine) snippers; vis (bijv. meervalfilet); arachideolie (wokolie); bloem; zout

Dit is ontzettend lekker. En simpel te maken.

Bereiding

Lamsoor met râs al hânout - bord van boven.jpgWas de lamsoor en haal de lelijkerds er uit.
Snijd de vis in hapklare brokken. Meng bloem, een paar eetlepels râs al hânout en wat zout goed door elkaar.
Schenk een laagje olie in een wok of kasserol (zware gietijzeren pan). Verhit dat. Haal de brokjes vis door de gekleurde en geurige bloem, schudt ze wat af en bak ze in de hete olie. (Even testen vooraf of de olie heet genoeg is; ik houd een stukje vis erin en zie of het meteen gaan bruisen.)

Als de stukken vis allemaal gebakken en gaar zijn, uit de olie nemen en in een schaal even wegzetten. De olie weggieten – pas op: Heet!
Maak de pan of wok met een keukenpapier een beetje schoon en verwarm een klein scheutje olie.
Smoor de ui tot ze zacht begint te worden.
Doe de lamsoor erin en een of twee eetlepels (of meer, naar smaak) râs al hânout. Schep regelmatig om en laat het vooral niet tè gaar worden. Op het laatst de stukken vis er nog door doen en doorverwarmen.

Op borden scheppen en serveren.

18 mei 2012
Op woensdag 16 mei reden we een rondje Zeeland. Bij Biologische kwekerij Zuidbos en 't Hof Welgelegen elk tachtig liter olijfolie gebracht (niet in flessen, in bulk). Twee heel verschillende locaties, twee heel verschillende kwekerijen. Elk zijn maatschappelijke rol. (En jeemig, wat is 't Hof Welgelegen mooi en zo wel gelegen in de – nu – buitenwijken van Middelburg.)
Van 't Hof Welgelegen kwamen we terug met een fikse zak lamsoor. (Volgens mij zei Ard dat het zeeaster was.) Veel te veel voor mrs. M en ik om in een keer op te eten. Maar het is absoluut geen straf om er twee dagen van te genieten.

OPMERKINGEN
Geen. Maar denk er om dat de hoeveelheden naar eigen inzicht zijn. We hebben niets gewogen, maar wilden deze combi zeker vermelden.

Plaats een reactie