Lamstestikels pellen

Lamsballen, om ze zo maar te noemen, zijn makkelijker te pellen als ze diepgevroren zijn dan wanneer ze vers of volledig ontdooid zijn. De crux is dat er twee velletjes moeten worden verwijderd.​

Oké, heel erg diepgevroren kan betekenen dat het een klomp kloten is. Dus die mag even in koud water om vervolgens bal voor bal los te breken. Maar ze moeten (dus) wel nog goed bevroren zijn. Anders werkt het niet.

Op onderstaande wijze kunt u veel ballen in korte tijd verwerken.

lamsballen - een kerf over de lengteSnijd ze bij aan de boven en de onderkant. Kerf over de lengte in.
lamsballen - trek aan de vellen Trek de vellen over de bal naar beneden.
 lamsballen - de jas is uit En uit is de jas.
lamsballen - in plakjes met bloemLaat ze verder ontdooien – en vervolgens een uur in gezouten water. Daarna gebruiken voor de bereiding naar keus. Zoals hier links: Kipnuggets! (Daar heeft het het meest van weg, zo gebakken in een laag olie in de koekenpan.)

 

 

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.