
Lauwwarm is niet koud. Deze groenteschotel van courgette, wortel en paprika's mag er zijn. Een uitstekend Italiaans bijgerecht, of, zoals wij het aten, als hoofdgerecht met een stuk brood. Voor twee.
- 3 st middelgrote wortelen;
- 3 st middelgrote courgettes;
- ½ st rode paprika;
- ½ st gele paprika;
- ½ st groene paprika;
- ½ glas rode wijnazijn;
- 1 st sjalot;
- olijfolie;
- peper uit de molen en zout;
- paar takjes echte peterselie (platte)
-
Was, schrap en/of schil de wortelen.
-
Snijd de wortelen en courgettes (van kop en staart ontdaan) met de mandoline in juliennereepjes.
-
Snijd de paprika in dunne ringen en reepjes.
-
Meng de drie groenten door elkaar en blancheer ze 2 minuten in kokend water en dan uitlekken. (Kokend water, erin doen en dan de tijd tellen – niet als het pas weer kookt.)
-
Laat de groenten in een zeef of vergiet goed uitlekken. Ondertussen….
-
Snijd de sjalot in stukjes en kook deze in een steelpan in een half glas wijnazijn tot deze voor 2/3 is ingekookt.
-
Doe de uitgelekte groenten in een ruime schaal. Het kan dan nog wat uitdampen.
-
Schenk het azijn-sjalotsausje over de groenten, giet er olijfolie over en afmaken met peper en zout. Strooi er nog wat grof gehakte peterselie overheen.


5 augustus 2006
Het is behoorlijk lekker; niet bijzonder en zeker niet Italiaans, of het moet vanwege de courgette zijn.
27 september 2025
Negentien jaar later – 19! – maken we dit weer. Vandaag was het De Gelderse Dag. We hebben de meubels van L.O.V. en schilderijen van Xeno Münninghoff nog in huis, van de Open Monumentendag. En vandaag hield Remi Villevoye twee voordrachten over Münninghoff, in de Grote Groene Tent die we op het gras hadden opgezet. Het was beide keren volgeboekt.
Einde middag dubden we: uit eten gaan? Pizza halen? En toen besloot ik dit te maken. Het is nog steeds behoorlijk lekker. We aten het met zijn tweeën en wat stokbrood erbij. Voor vier of meer personen een fijn bijgerecht.