Makkelijke cake met een laag jam

bron: allrecipies.nl

2 eieren; 100 gr suiker; 250 gr bloem; 250 ml karnemelk; 1 theel baksoda (dubbelkoolzure soda, baking soda, natrium bicarbonaat); pot of potten jam naar keus

Verwarm de oven op 180o C.

Makkelijke cake met een laag jam 1Meng de eieren met de suiker en karnemelk en voeg een pot jam toe. Gebruik een mixer. En meng dan ook de bloem erbij – door een zeef om klonten te voorkomen. Voeg dan de baking soda toe.Meng goed door.
Giet het geheel in een bakvorm (wij namen een ronde). Eventueel bekleed met bakpapier.

Bak pakweg 45 minuten, test met een dikke naald in het midden – als deze droog terugkomt is het goed.


Makkelijke cake met een laag jam 2Haal de cake uit de vorm. Desgewenst horizontaal doorsnijden en er nog een pot jam op smeren en dan de bovenste helft er weer op. Dan wel een tijdje laten staan, zodat de jam er lekker in kan trekken.

Serveren met slagroom mag.


29 augustus 2015
Gisteren gemaakt. Vandaag kwamen 18 personen die aan onze nazomer-rondleiding meedoen. En de belofte is koffie of thee met wat erbij. Dit is ‘wat’.
Het werd zeer gewaardeerd. Er waren drie potten bramenjam gebruikt – het is natuurlijk op gevoel, want hoe groot is een pot?

Opmerkingen

Geen

1 gedachte over “Makkelijke cake met een laag jam”

  1. Heerlijke recepten en bijgespijkerd met info (hoe je soms belazerd wordt) en de manier van schrijven ik geniet er iedere keer weer van.
    Arla, altijd koop ik karnemelk van dit merk, stom, ga op zoek naar wat anders, maar ja bij ons in het dorp heb je weinig te kiezen, maar ik ben gewaarschuwd.
    vr.gr.
    Tineke

    Beantwoorden

Plaats een reactie