Slow Foodies

Slow Foodies Header FacebookSlow Foodies is Jitske’s blog over gezond en verantwoord eten

Waarom slow food staat voor gezond en eerlijk eten

Steeds meer mensen krijgen genoeg van bio-industrie, voedselschandalen, overbevissing en ontbossing.
Onze snelle wereld vraagt om slow food. Maar bewust leven is best lastig. Wie zijn (eet)leven wil beteren raakt al gauw de kluts kwijt:

  • Raw food of doe-mij-maar-een-boterham?
  • Kun je vegetarisch barbecueën?
  • En zijn die sprinkhanen een beetje te eten?

Tips en recepten

300x300pixels_slowfoodiesJitske is zelf ook op zoek en verzamelt daarom in haar foodblog Slow Foodies tips en recepten en gaat met de camera op zoek naar de mening van plofkipeters, culikoks, pluktuinders of rawfoodies. Onderscheidend: op Jitske’s foodblog vind je videoreportages en videoblogs.

Wat Slow Foodies wil de weg wijzen, zonder de wijsheid in pacht te hebben, kritisch en met een vleugje humor. Zelf koken, streekproducten en vegetarisch krijgen voorrang, maar Slow Foodies is niet van de kleinschaligheids-Taliban. De wereld dient immers wel gevoed te worden en dat mag wat ons betreft ook grootschalig, zolang het maar duurzaam is.


Wie

Jitske Jonkman is filmmaker bij TriggerFilm en de maker van Slow Foodies. Voordat zij van filmen en schrijven haar beroep maakte werkte ze twintig jaar in de natuurbescherming. Klom als actievoerster voor Greenpeace op locomotieven en houtboten, lobbyde bij kamerleden en bedrijfsdirecties, en speurde voor het Wereld Natuur Fonds in verre uithoeken van de wereld naar tijgers, neushoorns en reuzenpanda’s.
Wat verwondert en inspireert wil zij doorgeven aan anderen, en daarom maakt Jitske nu opdrachtfilms, veelal in de hoek van duurzaamheid en milieutechnologie. Verslaggeving ligt haar het beste, en blogs zijn een prima manier om research, schrijven en fotograferen te combineren. En om haar idealisme uit te dragen, want een schooljuf is ze ook!

Contact: Slow Foodies en/of Jitske@slowfoodies.nl  en/of tel. +31 6 54730399

Plaats een reactie