Salade van bonen, linzen en boeren- of palmkool
Zeer smakelijke salade, die uitstekend past op een grauwe dag in begin december. De kool staat net als de peterselie gewoon nog op het veld, de droogbonen zijn binnen, wat wil je nog meer?
Zeer smakelijke salade, die uitstekend past op een grauwe dag in begin december. De kool staat net als de peterselie gewoon nog op het veld, de droogbonen zijn binnen, wat wil je nog meer?
Uitermate smakelijke frittata van plakjes pompoen, aardappel en verse salie. Mooie en makkelijk te maken lunch of lichte hoofdmaaltijd.
Het vergt wat voorbereidingstijd omdat spelt moet worden geweekt en bieten gekookt, maar daarna is het makkelijk te bereiden. En verrekte lekker!
De doorlooptijd voor het maken van deze bijzondere taart met filodeeg is wel lang. Maar dan heb je ook wat. Een zeer smakelijke taart propvol aubergine en walnoten. En wat kaas en kruiden. Kortom, leuk voor een luie kookdag.
Heerlijke koude soep voor warme(re) zomeravonden. Wij hebben in dit geval Nieuw-Zeelandse spinazie gebruikt en dat was bijzonder lekker. Misschien daarom wel?
Uistekende saus van gepofte aubergine met tomaten en basilicum. Doet het goed met een stevige pasta. Geniet ervan!
Deze soep maakt je best een dag van tevoren. Dan heb je ook nog tijd om de ijsklontjes te maken. En gebruik verse postelein. De smaak is verrassend door het toevoegen van de basilicum. Dat is pas goed de volgende dag te proeven.
Verrukkuluk pruimenijs met weinig toegevoegd suiker. Maar wel met room. Wij schonken er een druppeltje of twee zeer oude balsamico overheen. Een superdessert!
Een bijzondere smaakervaring. De zoetzachte, ietwat rokerige smaak van gepofte aubergine met wat knoflook en peterselie, als “saus” voor grote pasta. Heerlijk.
Lekker snel te maken gerecht met tomatensaus en peultjes. En natuurlijk èchte mozzarella. Niet te versmaden!
Erg lekker op warme dagen. (Winter-)wortels, munt, Turkse of Griekse yoghurt en de zaden van een granaatappel.
Een Spaanse wortelsalade met komijn. knoflook en oregano. Erg lekker, zeker als het een dag van tevoren is gemaakt en uit de koelkast komt.