Geroerbakte celtuce met ei
Celtuce, stengelsla, is bijzonder lekker en notig van smaak. Deze in China veel gegeten groente is nu op zijn Chinees bereid
Celtuce, stengelsla, is bijzonder lekker en notig van smaak. Deze in China veel gegeten groente is nu op zijn Chinees bereid
Een wel zeer eenvoudig en heerlijk recept met een grote hoeveelheid bladkool, zoals eeuwig moes of Bremer Scheerkohl (Groninger snijmoes)
Een uitermate smakelijke risotto zonder vlees maar met shiitakes en, vroeg in het jaar Brave Hendrik i.p.v. spinazie
De Tuinen van MergenMetz werkt mee in het project Gelderse Korte Notenketen. Dat past namelijk uitstekend in de ommezwaai die … Lees meer
Een smakelijke dikke saus gebaseerd op de salsa verde uit de Italiaanse keuken. Een verrukkelijk bijgerecht in combinatie met salades, gegrilde groenten, BBQ-gerechten, door pasta, op crostini (geroosterd brood).
Verrassend smakelijke pasta met een romige saus van knolselderij en gebakken knolselderblokjes en reepjes geroosterde paprika.
Een bizar en heerlijke risotto met een zachte romige textuur, zonder gebruik van kaas, boter of room. Met een Oosterse touch door miso en tahin.
Hoe verrassend zacht en smakelijk kan bleekselderij wel niet zijn? Maak deze schotel en je merkt het vanzelf.
Een gewone linzensoep, vaak met worst, kennen we allemaal. Deze Turkse variant is exotisch en vegetarisch. En lekker!
Hoe je best pasta kan koken is niet zo moeilijk. Als je het weet. Onlangs stond in The Conversation een artikel over dit onderwerp. Maar de crux ervan was al lang bekend. In Nederland.
Een heel bijzondere taart. In het cakebeslag is zuurkool verwerkt. Een recept uit 1962. En het smaakt uitstekend!
Gegrilde parten pompoen gemengd met een gekruide pilav met palmkool. Niet te versmaden!