
Een Nederlands-Spaanse amuse van fijngesneden witlof met flinters mojama in een vinaigrette. Niet te versmaden.
- paar blaadjes witlo(o)f
- sap van een citroen
- kerriepoeder
- olijfolie
- peper uit de molen en zout
- mojama
-
Onze goede vriendin Jos schreef: “Mojama is ook heel erg lekker in een amuse hapje met heel dun gesneden rauw witloof licht aangemaakt met een vinaigrette van olijfolie, een paar druppels citroensap,een snufje kerrypoeder,peper en zout en daarop de in flintertjes gesneden mojama. Ik serveer het op een lepel.”
Wat is mojama? Klik hier.

20 december 2008
Hoewel in Arnhem geboren en getogen, woont ze alweer jaren in de omgeving van Brussel. En ze weet nu niet anders dan dat het witloof is.
25 februari 2025
We maken het als voorgerecht/amuse voor Jan-Paul en Wilma. Het wordt een Spaans maal, ook paella en een amandeltaart als dessert.