Walnoten-vijgen-dadel-salami
Een fantastisch recept voor een frisse, smaakvolle zoete worst die er, doorgesneden, als een salami uitziet. Erin zit wat in de naam staat: walnoten, dadels en vijgen. Lekker bij de borrel of een goed glas (zoete) wijn.
Noten zijn eigenlijk vruchten. Maar de eiwitten en vetten kunnen in de maaltijden ze de rol van vlees vervangen. Hier vind je de recepten met noten.
Een fantastisch recept voor een frisse, smaakvolle zoete worst die er, doorgesneden, als een salami uitziet. Erin zit wat in de naam staat: walnoten, dadels en vijgen. Lekker bij de borrel of een goed glas (zoete) wijn.
Walnotensoep, oftewel ‘minestra di noci’ is een klassieke Italiaanse soep. Fijngewreven, ontvelde walnoten met wat melk en room in (groenten)bouillon bereid.
Ingelegde walnoten zijn een typisch Engelse lekkernij, die van de 18e eeuw dateert. Het inleggen doet erg aan dat van augurken denken. De smaak ook. Maar het gebruik is daarentegen iets anders.
Deze pasta met prei is behoorlijk snel te maken. Apart en zeer smakelijk. En vegetarisch, dus iets dat vaker op tafel kan worden gezet.
De Tuinen van MergenMetz werkt mee in het project Gelderse Korte Notenketen. Dat past namelijk uitstekend in de ommezwaai die … Lees meer
Een smakelijke dikke saus gebaseerd op de salsa verde uit de Italiaanse keuken. Een verrukkelijk bijgerecht in combinatie met salades, gegrilde groenten, BBQ-gerechten, door pasta, op crostini (geroosterd brood).
Een plantaardige mayonaise gebaseerd op aquafaba (kookvocht van bonen of erwten) en walnootolie. Simpel te maken en ontzettend lekker.
Een witte plantaardige drank van walnoten, die geen walnootmelk mag heten. Je kunt het voor allerlei toepassingen gebruiken waarvoor je anders koemelk zou pakken.
Een bizar en heerlijke risotto met een zachte romige textuur, zonder gebruik van kaas, boter of room. Met een Oosterse touch door miso en tahin.
Een wel heel erg lekkere plaattaart, zoals dat heet, van snijbiet met daarop plakjes rode biet, hazelnoten, feta en wat bosui.
Bijzonder smakelijk gerecht met om het even welke spinazie, de walnoten en funghi poricini (klinkt veel lekkerder) en een saus met drie kazen.
In de oven gebakken aardperen met dunne prei en dan een lekkere dressing, hazelnoten en wat kaas. Jummie!