Rode en snijbietplaat
Een wel heel erg lekkere plaattaart, zoals dat heet, van snijbiet met daarop plakjes rode biet, hazelnoten, feta en wat bosui.
Noten zijn eigenlijk vruchten. Maar de eiwitten en vetten kunnen in de maaltijden ze de rol van vlees vervangen. Hier vind je de recepten met noten.
Een wel heel erg lekkere plaattaart, zoals dat heet, van snijbiet met daarop plakjes rode biet, hazelnoten, feta en wat bosui.
Bijzonder smakelijk gerecht met om het even welke spinazie, de walnoten en funghi poricini (klinkt veel lekkerder) en een saus met drie kazen.
In de oven gebakken aardperen met dunne prei en dan een lekkere dressing, hazelnoten en wat kaas. Jummie!
Dit is zzzzmikkellen en zzzmullen. Het bittertje van de roodlof, het perenzoet en de krak van de walnoten.
Verrukkelijke zomersalade met peterselie in de hoofdrol. Met geroosterde walnoten, wat feta en citroen
Dit is een gerecht dat veel beter smaakt dan het ruikt. Bottarga is geperst en gedroogd kuit, van harder en mindere kwaliteit van tonijn. Het wordt wel in Nederland geproduceerd, maar het is echt Italiaans. Een snel en makkelijk recept, als je bottarga hebt.
De doorlooptijd voor het maken van deze bijzondere taart met filodeeg is wel lang. Maar dan heb je ook wat. Een zeer smakelijke taart propvol aubergine en walnoten. En wat kaas en kruiden. Kortom, leuk voor een luie kookdag.
Deze aardappel-rabarber ovenschaal is een verdraaid lekkere schotel/bakplaat met nieuwe aardappels en rabarber, feta en bestrooid met bruine havermout en stukjes amandel.
Een taartje met asperges. Dit is een uiterst smakelijke combinatie van deze voorjaarsgroente met de notige rucola (raketsla) en dan ook hazelnoten.
Een Hongaarse taart van een Zwisterse chef. In laagjes. Met abrikozenjam, gemalen walnoten en eroverheen een laag puike chocolade. Heerlijk! En dagenlang houdbaar.
Een oogstfeestmaal, helemaal in het seizoen, van de Wampanoag Indianen en Pilgrim Fathers anno 1623. Maïs, pompoen, bonen en aardperen zijn de hoofdingrediënten.
Te veel tamme kastanjes? Maak er een herfstige pesto van. Makkelijk te maken en verrukkelijk met een vleug salie erdoor.