Oesterzwambroodjes

bron: De Volkskrant 14-12-2007 (Loethe Olthuis)
2 sjalotjes, gesnipperd; 50 g boter; 300 g oesterzwammen, in reepjes; 4 blaadjes verse salie, fijngehakt; blaadjes van 4 takjes tijm; 40 g boursin; peper & zout; 1 blikje (roomboter)croissantdeeg; 1 ei, losgeklopt; 2 dl witte port; 1 eetl. groene kruidenmosterd (van Maille); 2,5 dl slagroom

Verwarm de oven voor op 175o C. Zweet de helft van de sjalotjes ca. 2 minuten in 25 gram boter. Doe de oesterzwammen erbij en roerbak 5 minuten op hoog vuur. Haal van het vuur en meng de tijm, salie en boursin erdoor. Peper en zout naar smaak.
Rol het deeg uit en knijp de naden dicht. Snijd het in 4 gelijke vierkante stukken.
Schep op het midden van ieder plakje een kwart van de paddestoelen. Maak de randen met water vochtig en vouw de plakjes dicht. Houd de vulling iets zichtbaar. Bestrijk de bovenkanten met het ei. Bak de broodjes in het midden van de oven in een kwartier goudbruin.

Smoor de rest van de sjalot in de rest (ook 25 gram) van de boter. Voeg port, mosterd en room toe. Laat het een kwartiertje inkoken. Zeef de saus en breng op smaak met peper en zout.

Nog niet gemaakt

14 december 2007
Ik heb de stammen met oesterzwammen in het bos staan. Ik heb nog geen zwam gezien – dat had al gekund. Wel andere groeisels. Lees ookpaddestoelen. Maar ik verzamel alvast aardige recepten.

OPMERKINGEN
1)    Volgens mij kan dit ook met bladerdeegplakjes.
2)    Moet het niet alleen het eigeel zijn, waarmee het deeg wordt bestreken?
3)    Rara wat met de saus moet worden gedaan.

Plaats een reactie