Snijmoes-quiche
Een werkelijk verrukkelijke quiche gemaakt van deze vergeten bladkool of, zoals de Groningers zeggen: snijmoes. Afgetopt met wat tomaatjes.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Een werkelijk verrukkelijke quiche gemaakt van deze vergeten bladkool of, zoals de Groningers zeggen: snijmoes. Afgetopt met wat tomaatjes.
Dit is een bijzonder ijs van shiitakes met erin verwerkt met chocola gecoate stukjes van deze paddenstoel. En dat is bijzonder smaakvol.
Een verrukkelijk kruidige saus op basis van rabarber. Met ui, knoflook, gember en kruiden. En natuurlijk een pepertje en verse koriander.
Eenvoudig doch o zo smakelijk (bij-)gerecht van cime di rapa, beetje peper en ansjovis. We aten het niet als bijgerecht, maar op pasta.
Een vlot te maken en zeer smakelijk gerecht met hele asperges op een pasta met ei en toegedekt met bechamelsausje.
Velikonoční betekent Pasen. Nádivka moet op iets als taart of cake duiden. Het is een cake van oud brood, ei, (wilde) groenten en kruiden en vlees of paddenstoelen. Mag ook op andere dagen worden gegeten.
Een bijzonder en lekker gerecht van dikkere pannenkoeken met kool en daarover een gebakken ei met kaas
Verrassend smakelijke quiche die misschien koud de volgende dag nog lekkerrrrrrrderrrr is. De gerookte makreel geeft de extra pep.
Een verrassend smakelijke schotel van gesmoorde venkel en ui met kokosmelk en dunne plakken zoete aardappel.
Een verrukkelijk zacht soepje van witlof/witloof met een beet van fijngesneden lof en peterselie.
Stukken schapenlever door de kruiden halen, deze een half uur laten intrekken en dan braden in een tomaten-ui mengsel. Op zijn Indiaas en zeer smakelijk.
Een betrekkelijk eenvoudige maar o zo smakelijke schaal gebakken groenten uit de oven. Afmaken met wat walnoten en feta