‘Nduja courgettes
Stevig gegrilde duimdikke stukken courgettes in een saus van ‘nduja en witte wijn. Met een zweem citroensap erover. Goddelijk zomers gerecht.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Stevig gegrilde duimdikke stukken courgettes in een saus van ‘nduja en witte wijn. Met een zweem citroensap erover. Goddelijk zomers gerecht.
Verrukkelijk zomers courgettegerecht met pittige ‘nduja en tagliatelle is of spaghetti. Wat verse basilicum en (ingelegde) citroen
Eens je gekookte artisjokharten hebt, is dit een vrij eenvoudig te maken lekkere saus of pesto. Door de pasta of smeer het ergens op.
Een heel eenvoudige, zomerse salade van komkommer, koolrabi en olijven. Fris, smakelijk, wat wil een mens nog meer? Een glas witte wijn erbij!
Een goddelijk gerecht met de juiste ingrediënten simpel te maken en o zo smaakvol. En al helemaal voor de moestuinier met tomaten en courgettes.
Een wel heel erg lekkere plaattaart, zoals dat heet, van snijbiet met daarop plakjes rode biet, hazelnoten, feta en wat bosui.
Een koud gerecht met tuinbonen, citroen en verse koriander. En natuurlijk wat kruiderij, zoals komijn, paprika en knoflook.
Een bijzonder smakelijke vegetarische curry met de nodige kruiderij. Wat er nu typisch Pakistaans aan is, is onduidelijk.
Een groentegerecht met veel kool en wat havergrutten. De zoete inslag van de kool in combinatie met wat spekjes, maakt het zeer smakelijk.
Een werkelijk verrukkelijke quiche gemaakt van deze vergeten bladkool of, zoals de Groningers zeggen: snijmoes. Afgetopt met wat tomaatjes.
Dit is een bijzonder ijs van shiitakes met erin verwerkt met chocola gecoate stukjes van deze paddenstoel. En dat is bijzonder smaakvol.
Een verrukkelijk kruidige saus op basis van rabarber. Met ui, knoflook, gember en kruiden. En natuurlijk een pepertje en verse koriander.