Salade koolrabi met haring
Een heerlijk frisse en smaakvolle salade van blokjes koolrabi, wat appel, amandelen, gesnipperde rode ui en stukjes nieuwe haring. Afgemaakt met wat dille.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Een heerlijk frisse en smaakvolle salade van blokjes koolrabi, wat appel, amandelen, gesnipperde rode ui en stukjes nieuwe haring. Afgemaakt met wat dille.
Een bijzondere en smakelijke ovenschotel met snijbiet, zuring, tomaat en allerlei kruiden met boven en onder een laagje polenta.
Uitstekend en vlot te bereiden maal van spinazie met kabeljauw in een gele curry van gember, ui, kurkuma en gerookt paprikapoeder.
Een zeer smakelijke lasagne met veel snijbiet, wat prei, uitgebakken spekjes en ricotta. En natuurlijk wat Parmezaanse kaas.
Een eenvoudige en meer dan verrukkelijke schotel van puree van zoete aardappel met ertussen een laag gehakt met tomaten
Een lekker, niet overdreven pittige pasta met veel paprika en ‘nduja. Uiteraard met wat Parmezaanse kaas en peterselie (Gigante d’Italia) om in Italiaanse sfeer te blijven. Heerlijk!
Mungbonen met spinazie is een verrassend smakelijk vegetarisch gerecht met deze twee groenten (wij gebruikten brave hendrik), bataat (zoete aardappel), tomaat en Indiase kruiderij.
Deze rijst met bonen is gekruid met knoflook, ui en creoolse kruiden en gekookt in kokosmelk met tijm, laurier en rode peper. Voedsel voor de ziel.
Deze geitenstoof is een heerlijke, langzaam gegaarde Jamaicaanse kruidige stoof van brokken geitenvlees, vol aroma en zacht. En makkelijk te maken!
Pasta met paprika en jenever is doordat we er ook nog Hollandse garnalen bij hebben gedaan een bijzondere smaakbeleving.
Kleine struikjes van de groene cichorei ‘cicoria a grumelo verde’ met penne met wat ansjovis en knoflook bestrooid met broodkruim en kaas. Verrukkelijk!
Deze pasta met prei is behoorlijk snel te maken. Apart en zeer smakelijk. En vegetarisch, dus iets dat vaker op tafel kan worden gezet.