Soba noedels met gehakt en komkommer
Dit is een razendsnel te maken gerecht dat bovendien zeer smakelijk is: met veel komkommer, gehakt en hoisin saus.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Dit is een razendsnel te maken gerecht dat bovendien zeer smakelijk is: met veel komkommer, gehakt en hoisin saus.
Een lekkere, frisse salade met haring en biet. Pasta in plaats van aardappel, wat meer gebruikelijk is. En dan natuurlijk ui, augurk en meer. Erg lekker.
Een hele snelle en smakelijke maaltijd van kleine blokjes courgette, plakken spek en kaas. En natuurlijk pasta, penne of iets soortgelijks.
Een overheerlijke bulgursalade van, inderdaad, bulgur, en tomaat en komkommer. Mooi, fris, perfect voor een zomeravond met een glas witte wijn, al dan niet bij de bbq.
Een smakelijk, maar vooral ook grappig gerecht. Courgetterolletjes gevuld met ricotta en kruiden, badend in een tomatensaus, met een badmuts van mozzarella op.
Een fijne wokschotel met stengelsla (celtuce) met gehakt, prei en uiteraard sojasaus op rijst. Geheel op de Chinese wijze van Ken Hom.
Niets is lekkerder dan een salade van smaakvolle, rijpe tomaten met echte mozzarella, dus van buffelmelk. Het heet salade caprese. En dat als lunch op het terras terwijl het zonnetje schijnt.
Een smakelijk en eenvoudig te bereiden hoofd- of op zijn Italiaans, voorgerecht (secundi), met wat al in de titel staat: gehakt en spinazie. En wat tomaat.
Een heerlijk frisse en smaakvolle salade van blokjes koolrabi, wat appel, amandelen, gesnipperde rode ui en stukjes nieuwe haring. Afgemaakt met wat dille.
Een bijzondere en smakelijke ovenschotel met snijbiet, zuring, tomaat en allerlei kruiden met boven en onder een laagje polenta.
Uitstekend en vlot te bereiden maal van spinazie met kabeljauw in een gele curry van gember, ui, kurkuma en gerookt paprikapoeder.
Een zeer smakelijke lasagne met veel snijbiet, wat prei, uitgebakken spekjes en ricotta. En natuurlijk wat Parmezaanse kaas.