Zachte koolrabisalade
Een kort gekookte koolrabi in reepjes met een mayonaise-mosterd dressing en, zo je wenst, wat peterselie of verse tijm. En voor de omnivoren mag er ook nog ham door.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Een kort gekookte koolrabi in reepjes met een mayonaise-mosterd dressing en, zo je wenst, wat peterselie of verse tijm. En voor de omnivoren mag er ook nog ham door.
Rucola, geroosterde pistachenootjes en wat pijnboompitten. Plus oude kaas.
Rucola (raket of raketsla), walnoten, knoflook en Parmezaanse kaas zijn de hoofdingrediënten voor deze pesto. Een goede manier om het teveel aan rucola weg te werken.
De herkomst van deze salade schijnt Zimbabwe te zijn. Bijzonder smakelijk en qua kleur sowieso een succes!
Gehaktballetjes met basilicum en rozemarijn wordt, met wat wortel, geserveerd op een saus van courgette. Een smakelijk en “spannend” gerecht.
Bijzondere en lekkere salade van rode rijst, quinoa, pistachenoten, gedroogde abrikozen en rucola (ook wel: raket of raketsla)
Hartige taart met quenelles van snijbiet en courgette. Geniet ervan!
Spannend en makkelijk: snijbonen met ingelegde citroen. Een simpel gerecht en leuker of lekkerder kunnen we het niet maken.
Met kokosmelk, paprika, currypasta en schelvi, kabeljauw of koolvis een curry maken en serveren met ruitvormige snijbonen met rijst. Snel klaar.
Gevulde courgettebloemen met een mengsel van coquilles, langoustine en tong en daaroverheen een dressing met kruiden.
Gestoofde courgettebloem gevuld met mozzerella met wat zongedroogde tomaat.