Paprikaquiche

deeg voor een quiche; 250 gr rundergehakt; olijfolie; 2 of meer paprika's; 2 uien, gesnipperd; 2 tenen knoflook, geperst; 3 eieren; 2 dl. crème fraîche of kookroom; zout; peper; 4 theel. paprikapoeder; 75 gr. geraspte oude kaas; gehakte peterselie.

Maak een quichedeeg of gebruik bladerdeeg. Oven voorverwarmen op 200oC. Quichevorm invetten en bekleden met het deeg. Met een vork gaatjes in de bodem prikken. Even in de oven voorbakken (bij bladerdeeg beter niet doen: dan komt de bodem centimeters omhoog.) Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij ze in dunne repen. Het gehakt in wat olijfolie rul bakken. Uien en paprikareepjes toevoegen en met de knoflook, zout, paprikapoeder en royaal peper nog een paar minuten roerbakken. Verdeel het over het deeg verdelen. Eieren loskloppen met de crème fraiche. Roer de kaas en peterselie erdoor en schenk het mengsel erover. Ca. 30-40 minuten in het midden van de oven.

9 november 2006
We hadden nogal wat groene puntpaprika's over uit de kas. De planten moesten worden gerooid omdat de kuipplanten naar binnen gingen. De paprika's lagen een beetje te verrimpelen.

OPMERKINGEN
Voor de hoeveelheid paprika's had ik uiteindelijk te weinig eimengsel, dus snel nog wat aangemaakt met 3 eieren en kookroom. De baktijd is beduidend korter dan de 30-40 minuten. Eerder 20.

Plaats een reactie