Paprikasalade

Bron: onbekend (te lang geleden)
1 rode, 1 groene, 1 gele paprika; 2 uien; 4 eetl olijfolie; 2 eetl rode wijnazijn; ½ theel sambal brandal of manis, 1 teentje knoflook; 100 gram feta; 4 muntblaadjes, zwarte peper.

Was de paprika's. Snijd voorzichtig de "kop" eraf en verwijder de zaadlijsten binnenin. Snijd ze met een keukenmes in dunne ringen. Snij de uien ook in zeer fijne ringen (evt. een mandoline gebruiken). Doe de ringen door elkaar in een kom. Maak een sausje van olie, azijn, zwarte peper, sambal en knoflook (uit de knijper). Schep het door de ui- en paprikaringen. Brokkel de fèta grof boven de kom en meng het door de salade. Wegzetten (in de koelkast) en enkele uren laten intrekken.  Garneer eventueel met verse muntblaadjes.

Dit is een heerlijke salade. Natuurlijk hebben we geen rode, groene en gele paprika's in de kas. (Wel groene, die later rood worden.)

Van heel lang geleden tot 1 augustus 2009
Deze salade maak ik elk jaar wel een of twee keer. Niet dat we altijd paprika's in de kas hebben (Dit jaar niet; dit jaar zetten we in op de tomaat brandywine).

OPMERKINGEN
Ik weet niet meer waar in het recept vandaan heb, maar met Google vond ik een zeer gelijkende foto die bij een iets ander recept hoort. Klik maar eens hier.

Plaats een reactie