Een heerlijk pittige, Zuid-Italiaanse pastaschotel verrijkt met courgette en frisse blokjes burrata of mozzarella.
- 280 gr fusilli of andere korte pasta
- 240 gr gekookte kikkererwten
- 2 theel 'nduja
- 10 st blaadjes basilicum
- 2 st tenen knoflook
- olijfolie
- zout
- 1 st courgette in kleine blokjes
- 1 bol burrata in blokjes (of mozzarella)
-
Zet een pan water op, om zo meteen de pasta te koken.
-
In een koekenpan een scheut olie doen en één teen knoflook een beetje kneuzen en dan zachtjes fruiten.
-
Voeg dan de kikkererwten, blokjes courgette en 'nduja toe, schep om en verhit gedurende enkele minuten.
-
Ondertussen kook je de pasta.
-
Pasta afgieten en bij de kikkererwten doen. Doorroeren en misschien een beetje kookvocht erdoor?
-
Roer de basilicumblaadjes – de grotere wat scheuren – erdoor.
-
Schep op de borden en drapeer er de blokjes burrata/mozzarella over en serveer.
Lijkt op ‘Tagliatelle, courgette en ‘nduja‘, maar toch even anders.
2 september 2023
Als je een pak ‘nduja openmaakt, moet je het ook opmaken. We zijn er gek op, en door met behulp van Italiaanse websites inspiratie op te doen, komen we tot dit gerecht. Met de instemming van mrs. M.