Pasta met Tuinbonen en Tomaten

bron: Groenterecepten van Italiaanse Osteria's
1 ui, in dunne plakjes; olijfolie; 1 kg tuinbonen, gedopt; 3-4 romatomaten (pomodori, pruimtomaten), ontveld, ontpit, klein gesneden; zout; peper

13 juli 2010
De laatste tuinbonen uit de grond en ter plekke sperziebonen gezaaid (bonen gelegd). Voor de herfstoogst. Het recept is voor vier, wij zijn met zijn tweeën vanavond, dus exact genoeg tuinbonen. Maken! "Lekker!" zei mrs. M toen ze haar bord leeg had "Is er nog meer?"
Uh, nee.

Pasta: strapizzi

strapizzo.jpgDit gerecht wordt gegeten met driehoekige lapjes pasta: strapizzi. Genoemd naar de driehoekige hoofddoek (strapizzo) waarmee de vrouwen in de Abruzzo hun haar en m.n. de vlechten bijeen hielden (het zwarte ding op de foto). U kunt zelf pastadeeg in lappen vromen of lasagnevellen weken/koken en dan in driehoeken snijden. (Dat hebben wij gedaan, want anders komen we niet van die gedroogde vellen af….)

 

Bereiding

Pasta met tuinbonen en tomaten.jpgFruit de ui in wat olijfolie, doe er de tuinbonen en tomaten bij, voeg zout toe en laat alles op niet te hoog vuur pruttelen.
Kook de strapizzi in een pan met weinig en licht gezouten water gaar.
Als u denkt dat de tuinbonen gaar zijn, roert u de strapizzi door de tuinbonen-tomatensaus. Breng op smaak met vers gemalen peper en dien op.

Plaats een reactie