Pasta met verse kapucijners en courgette

bron: BBC Food

1, 2 of 3 courgettes, in blokjes (afhankelijk van grootte: 2 courgettes supermarktmaat); 2 tenen knoflook, geperst of fijngehakt; 1 rode ui, fijngehakt; scheut olijfolie; 500 gr verse kapucijners (gewicht in dop); 200 gr kaas naar keus, geraspt; ca. 200 ml double cream; een fikse hand peterselie, fijngehakt; 280 gr fusilli pasta (spiraal); versgemalen peper en zout

Pasta met verse kapucijners en courgette 3Hak of pers eerst de knoflook en zet minstens een kwartier apart (waarom? lees dit boek).
Kook de kapucijners in 5 à 6 minuten gaar. Afgieten.
Neem een grote stevige pan en verwarm daarin de olijfolie. Smoor zachtjes de ui en courgette gedurende enkele minuten. Doe dan de knoflook erbij en schep nog wat om. Roer de kapucijners erdoor en laat enkele minuten zachtjes verwarmen.

Parallel hier aan kookt u de pasta volgens de instructies op het pak.


Pasta met verse kapucijners en courgette 1Doe de kaas en de double cream in de pan bij bij de courgettes en kapucijners. Roer goed door en laat het op laag vuur gedurende vier a vijf minuten door en door warm worden.  Doe er de gekookte pasta en ook het grootste deel van de peterselie bij (de rest is voor garnering, om over het gerecht te strooien). Goed omscheppen. Breng op smaak met peper en zout.
Op borden doen en strooi de rest van de peterselie er over.

29 juli 2015
De laatste kapucijners geplukt en met een paar liefhebbers gegeten. Het voorgerecht was de salade van kapucijners, spek en brie. Het dessert bestond uit kapucijner-ijs (oh nee, we hadden geen dessert).


Opmerkingen
Volgens het oorspronkelijke recept met (diepvries) verse doperwten.

 

 

Plaats een reactie