Pastinaakkoeken

Pastinaak koeken
Voorbereiding
20 min
Kooktijd
15 min
 

Verrassend eenvoudig te maken en smakelijke baksels, die we koeken mogen noemen. Leuk bijgerecht uit ca. 1830 uit The Hammond House Cook Book.

Gang: Bijgerecht
Keuken: Amerikaans
Voor: 4 Personen
Auteur: A Taste of History with Joyce White
Ingredienten
  • 500 gr pastinaken
  • 2 eetl roomboter
  • 2 eetl melk
  • 3 eetl bloem
  • snuf zout
  • vers gemalen peper uit de molen
  • reuzel of bakolie (arachide-, zonnenbloem-)
Bereiding
  1. Was en schil de pastinaken, snijd ze in blokjes en kook ze beet gaar c.q. bijna gaar. De vork moet er in kunnen prikken, maar geen pap.

    Afgieten en uit laten lekken.

  2. Zorg ervoor dat de boter zacht is.

  3. Stamp de pastinaakstukken tot puree, meng er melk, zout, peper, bloem en zachte/gesmolten boter door.

  4. Vorm 8 koekjes. Bestrooi die met bloem.

  5. Bak de koekjes in hete reuzel, of plantaardige olie. Beide zijden elk pakweg 4 minuten zodat ze mooi goudgeel zijn. Het gaat sneller dan je denkt.

  6. Serveer direct.


19 december 2020
Je kunt niet genoeg groenten eten. Dus we maakten deze koeken en daarbij een radicchiosalade – maar dan met walnoten.

Plaats een reactie

Waardering