Er is bijna niets lekkerders te bedenken dan aardappelen met wat rozemarijen en/of tijm die in de oven worden gebakken.
- stevige aardappelen (roseval, ratte d’ardeche);
- olijfolie
- tijm
- rozemarijn
- zeezout
-
Verwarm de oven voor op 220o C.
-
De aardappelen goed wassen (schrobben) en met schil en al in partjes snijden. (Sommigen doen dit in de lengte, zodat dikke frites ontstaan.)
-
Nu zijn er – afhankelijk van de hoeveelheid – twee werkwijzen:
1. neem de bakplaat van de oven en giet er een laagje olijfolie op. Leg daar de parten op, met de schil op de plaat.
2. leg de parten in een ovenschaal – tevoren met ingevet met een filmpje olijfolie
-
In beide gevallen sprenkelen met de olie, rozemarijn en tijm.
-
Plaats de bakplaat of schaal in een voorverwarmde en bak ca. 30 minuten. Halverwege de aardappelen even omdraaien.
-
Voor het opdienen wat grof gemalen zeezout erover strooien.
Het kan tevoren worden bereid om later weer op te warmen.
Kan nog geperste knoflook overheen/doorheen worden gemengd voordat het de oven in gaat.
25 november 2006
Het is vandaag niet de eerste keer dat ik het maak. Altijd lekker.
9 augustus 2012
Update van dit recept met foto’s. De gebruikte aardappelen zijn onlangs geoogste rattes d’Ardeche.
23 augustus 2020
De derde keer dit jaar gemaakt, nu met wat “verse” foto’s. We telen al jaren geen aardappelen meer, maar dit jaar een stuk of zes gekiemde rosevals in de grond gestopt en een verrassend grote oogst.