Patate al forno

stevige aardappelen (roseval, ratte d’ardeche); olijfolie; tijm; rozemarijn; zeezout;

Verwarm de oven voor op 220o C.
De aardappelen goed wassen (schrobben) en met schil en al in partjes snijden. (Sommigen doen dit in de lengte, zodat dikke frites ontstaan.) Nu zijn er – afhankelijk van de hoeveelheid – twee werkwijzen:


1.  neem de bakplaat van de oven en giet er een laagje olijfolie op. Leg daar de parten op, met de schil op de plaat.
2. leg de parten in een ovenschaal – tevoren met ingevet met een filmpje olijfolie


In beide gevallen sprenkelen met de olie, rozemarijn en tijm.

Plaats de bakplaat of schaal in een voorverwarmde en bak ca. 30 minuten. Halverwege de aardappelen even omdraaien. Voor het opdienen wat grof gemalen zeezout erover strooien.

 Het kan tevoren worden bereid om later weer op te warmen.


25 november 2006 
Het is vandaag niet de eerste keer dat ik het maak. Altijd lekker.


9 augustus 2012 
Update van dit recept met foto’s. De gebruikte aardappelen zijn onlangs geoogste rattes d’Ardeche.

OPMERKINGEN
Kan nog geperste knoflook overheen/doorheen worden gemengd voordat het de oven in gaat.

Een reactie plaatsen

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.