Pêche Melba

Bron: NRC weekblad, 11 juli
(Voor 6 personen:) 1 l van het beste roomijs; 6 rijpe (witte) perziken; ½ citroen, alleen sap; ¾ l water; 350 gr suiker; 1 vanillestokje; 500 gr frambozen; 150 gr poedersuiker; 50 gr verse amandelsnippers

Blancheer de perziken een paar seconden in kokend water, leg ze direct in ijskoud water. Verwijder het velletje en besprenkel ze met wat citroensap.

Pureer de frambozen met de poedersuiker tot een saus.

Breng het water met de suiker en het vanillestokje aan de kook en los al roerend de suiker op. (En nu het ietwat cryptische – zeker als in het recept de hoeveelheden al zijn aangegeven:) Maak zoveel suikerstroop dat de perziken bij het pocheren onder de stroop zullen staan.
Verwarm de suikerstroop tot tegen het kookpunt. Leg de perziken er in en pocheer ze 5 minuten. Laat ze in de stroop afkoelen.
Snijd de perziken doormidden en haal de pit eruit.
Verdeel het vanille-ijs over de schapen, leg de perzikhelften erop, schenk er wat frambozenstroop over en garneer met de amandelsnippers.

15 juli 2009
Gemaakt. De goegemeente vond het lekker, ondanks het feit dat we medderden met toch wel onrijpe perziken – of de instructies voor het schillen en ontpitten deugen niet. Maar we denken het eerste. In elk geval: er lagen geen fraaie halve perziken over het ijs.

OPMERKINGEN
1)   Wij gebruiken Bourbonvanilleroomijs van Mövenpick. Volgens mij het allerallerlekkerste dat er is.

Plaats een reactie