Zuurkooltijd

Na de komkommertijd is het tijd om zuurkool te maken. Als u er al niet zelf aan dacht, helpt het Duitse Manufactum u er wel aan herinneren. In haar zgn. Monatsbrief voor september roemt ze de gezondheidswaarde van zuurkool en meer specifiek het Filderkraut.

Zuurkool 2009.bmp

Filderkraut is een spitse kool die qua vorm op spitskool lijkt en qua formaat de witte kool benadert. Wij telen die nu voor het tweede jaar in onze moesten: speciaal voor de zuurkool.

Manufactum

Manufactum ("Es gibt sie noch, die guten Dinge.") is een bijzonder bedrijf dat zowel op Internet als in een handvol winkels in Duitsland ouderwets degelijke artikelen verkoopt. Soms worden ze weer speciaal voor Manufactum gemaakt.
Manufactum is niet goedkoop, maar wat ze levert is van hoge kwaliteit.

In de laatste nieuwsbrief biedt ze zowel blikken Filder Sauerkraut aan als de materialen om zuurkool te maken: koolschaaf, stamper en zuurkoolvat.

 

Manufactum

De Natuurlijke Molen

Koolschaaf c.q. Krauthobel (beuken)

 € 89

(54 x 21 cm)

€ 60

(60 x 23 cm)

Stamper (beuken)

€ 9

€ 5,45

Zuurkoolvat 10 liter

€ 38

€ 48

 

 

 

Totaal

€ 136

€ 113,45

Enfin, dat zijn heel wat pakjes zuurkool die u moet maken om de kosten van deze investering weer terug te verdienen. Maar een gezonde hobby mag iets kosten, toch?

De Natuurlijke Molen is een klein Nederlands verzendhuis. Nog geen 23 euro prijsverschil. Wat is wijsheid? De enige wijsheid die wij kunnen geven is dat een grote koolschaaf makkelijker is. De Natuurlijke Molen levert er ook een van 80 cm lengte.

Zuurkool 2009 - Scherm Manufactum

Ervaringen

Het blijft opletten en prijsvergelijken. Voor dit soort dingen is in Nederland haast geen markt (meer). Dus bent u vaker aangewezen op de Europese markt. Wij hebben goede ervaringen met De Natuurlijke Molen. En wij hebben goede ervaringen met het verzendhuis Manufactum, maar het is eveneens een belevenis om de winkel te bezoeken: in Keulen of Waltrop (grofweg: bij Arnhem rechtdoor Duitsland in).

Lees hier meer over zuurkool.
En hier over zuurkool maken.

Plaats een reactie