Pompoensoep met paprika

uit: de keuken van Mergen-Metz
1 ui; 1 rode paprika ; 2 aardappels; 2 eetl. olie; 500 g pompoenblokjes; 2 tuinkruidenbouillontabletten; zout, peper

Ui pellen en snipperen. De paprika wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. De aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. In een soeppan de olie verhitten en de ui en paprika plm. twee minuten fruiten. De pompoen, de aardappel, de bouillonblokjes en 1 liter water toevoegen, de soep aan de kook brengen en ± 20 minuten zachtjes laten koken. De soep met een staafmixer pureren. (Voor de "bite" er wat paprika en ui uit vissen en later weer toevoegen.) Indien nodig de soep met water nog enigszins verdunnen en hem op smaak brengen met zout, peper.

10 mei 2007
Het is donderdag. Snel eten-dag. Ik vind nog een bak pompoensoep in de vriezer. Meestal maak ik basissoep, d.w.z. pompoen platkoken en pureren. Later kan ik het dan opleuken in diverse stijlen. Indisch (sambal, gember, ketjap) of zoals deze. Ik maak al jaren pompoensoep, maar er stond geen recept in dit kookboek. Vandaag deze soep dus.

OPMERKINGEN
In de ontdooide en reeds gepureerde basissoep heb ik dus aardappelen gekookt en de ui en paprika gedaan. Daarna gepureerd – wat ui en paprika eruit gehaald, uiteraard.

Plaats een reactie