Eenvoudige maar o zo smakelijk voorgerechtje met verse kapucijners. Mjom, mjom, mjom.
- 500 gr verse kapucijners ongedopt gewogen
- 1 bos rucola (raketsla)
- 1 eetl balsamico
- 3 eetl olijfolie extra vierge
- oude schapenkaas dun geschaafd/gevlokt
-
zout èn peper uit de molen
-
Dop de kapucijners en kook ze in 2, hooguit 3 minuten beetgaar.
Afgieten, afspoelen onder koud water en uit laten lekken c.q. af laten
koelen. -
Schoon de rucola, was het en slinger het droog met een
slazwieper. -
Neem een ruime bak en meng de sla met met de olijfolie, gemalen peper en grof gemalen zout.
-
Leg de sla op de borden en daarop de kapucijners. Schaaf er flink wat oude schapenkaas over en druppel er wat hele echte balsamico-azijn over.
-
Serveer. Een feestje!
2. De oude schapenkaas komt van de Ouwendorperhoeve.
4 juni 2010
Oost Nederland wordt getroffen door hevig noodweer. Ook bij ons. (Lees dit.) In grote hitte laat in de middag geplukte kapucijners werden daarna door Arwen, Pieternel en Wilma gedopt. Klaar, in de pan.
Een heerlijk voorgerecht. Storm, slagregens en onze fotocamera ligt ergens anders. Michiel heeft met zijn telefoon een foto van het gerecht gemaakt. Over smaak valt niet te twisten, over een foto met een telefoon gemaakt mag ook niet worden gezeurd.
18 juli 2019
De foto van Michiel is nu vervangen, het recept ook omgezet in een heus receptenformat voor het Internet. Vandaag eten we met een groep mensen vegetarisch. En dit is het voorgerecht. De vogels hadden enorm toegeslagen en bijna alle erwten weggevreten. Maar voldoende om voor twaalf personen nog een leuk bordje te maken. De echte balsamico hebben we nog steeds! Wel bijna op nu. Maar je gebruikt er telkens maar een paar druppeltjes van. Zo heerlijk, zo intens van smaak. Onlangs ontmoetten we een balsamico-verkoper op een beurs in Duitsland. Dat was de aanleiding om er eens een artikel over te schrijven. Lees dit.