Rucola, kapucijners en oude kaas

Rucola, kapucijners en oude kaas
Voorbereiding
30 min
Kooktijd
15 min
 

Eenvoudige maar o zo smakelijk voorgerechtje met verse kapucijners. Mjom, mjom, mjom.

Gang: Voorgerecht
Keuken: Dutch cuisine
Voor: 4 Personen
Auteur: Uit Delicious (2009)
Ingredienten
 • 500 gr verse kapucijners ongedopt gewogen
 • 1 bos rucola (raketsla)
 • 1 eetl balsamico
 • 3 eetl olijfolie extra vierge
 • oude schapenkaas dun geschaafd/gevlokt
 • zout èn peper uit de molen
Bereiding
 1. Dop de kapucijners en kook ze in 2, hooguit 3 minuten beetgaar.
  Afgieten, afspoelen onder koud water en uit laten lekken c.q. af laten
  koelen.

 2. Schoon de rucola, was het en slinger het droog met een
  slazwieper.

 3. Neem een ruime bak en meng de sla met met de olijfolie, gemalen peper en grof gemalen zout.

 4. Leg de sla op de borden en daarop de kapucijners. Schaaf er flink wat oude schapenkaas over en druppel er wat hele echte balsamico-azijn over.

 5. Serveer. Een feestje!

Opmerkingen
1.   In september 2009 bezochten we het Museo del Balsamico Tradizionale in Spilamberto (nabij Modena). Daar hebben we niet alleen genoten van de tekst en uitleg bij het productieproces, maar ook een flesje echt spul gekocht. € 70/100 ml. Maar dan heb je ook wat en je gebruikt er niet veel van. Enfin, daarvan hebben we wat over de kaas gedruppeld.
2.   De oude schapenkaas komt van de Ouwendorperhoeve.

4 juni 2010
Oost Nederland wordt getroffen door hevig noodweer. Ook bij ons. (Lees dit.) In grote hitte laat in de middag geplukte kapucijners werden daarna door Arwen, Pieternel en Wilma gedopt. Klaar, in de pan.
Een heerlijk voorgerecht. Storm, slagregens en onze fotocamera ligt ergens anders. Michiel heeft met zijn telefoon een foto van het gerecht gemaakt. Over smaak valt niet te twisten, over een foto met een telefoon gemaakt mag ook niet worden gezeurd.


18 juli 2019
De foto van Michiel is nu vervangen, het recept ook omgezet in een heus receptenformat voor het Internet. Vandaag eten we met een groep mensen vegetarisch. En dit is het voorgerecht. De vogels hadden enorm toegeslagen en bijna alle erwten weggevreten. Maar voldoende om voor twaalf personen nog een leuk bordje te maken. De echte balsamico hebben we nog steeds! Wel bijna op nu. Maar je gebruikt er telkens maar een paar druppeltjes van. Zo heerlijk, zo intens van smaak. Onlangs ontmoetten we een balsamico-verkoper op een beurs in Duitsland. Dat was de aanleiding om er eens een artikel over te schrijven. Lees dit.

Plaats een reactie

Waardering