Eenvoudige, bijna haast klassieke aardappelsalade maar dan ook met radijs. Goed voor een warm voorjaar. De dressing is uitstekend.
- 400 gr kleine aardappeltjes, echte krieltjes, gewassen, met schil
- 1 bosje lente-ui, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
- 2-6 st augurken, klein gesneden (hoe groot is een augurk, dus 2 tot 6)
- 10-20 st radijzen, gewassen en in dunne plakjes
- bosje dille, fijn gehakt
- 100 gr mayonaise
- 1-2 thee Worcestershire-saus [spreek uit:woestersaus)
- 1 theel tomatenketchup
- 2-3 theel mierikswrortelcrème
- Peper uit de molen & zout
-
Kook de aardappeltjes in 10-15 minuten gaar. Afgieten. Af laten koelen tot ze te hanteren zijn en in dunne plakken snijden.
-
Doe ze in een schaal, met de lente-ui, augurk en radijsplakjes.
-
Maak de dressing van de aangegeven ingrediënten en giet erover. Strooi wat dille erover en meng het geheel voorzichtig.
-
Op smaak brengen met peper & zout. In de koelkast en koel serveren.
Tja, alle aardappelsalades hebben wel wat van elkaar. “Minder gangbaar” is in dit recept de radijs en misschien de dressing met Worcestershire-saus en mierikswortelcrème.
Je hoeft je echt niet aan de hoeveelheden te houden – tenminste, als je een beetje kunt koken.
30 mei 2021
Dit recept op onze website dateert van 3 mei 2009. Dat is ruim twaalf jaar geleden. Geen idee of we het eerder gemaakt hebben. Het is al met al een smakelijke salade? De laatste radijs en wat radijs uit de winkel. Die smaakt werkelijk naar niets! Dat gaat dezelfde kant op als de witlo(o)f of komkommer. Smakeloze, waterige hap.