Salade van kapucijners, spek en brie

bron: divers Internet (of is het Ramon Beuk?)

Salade van kapucijners spek en brie - breed

500 gr verse kapucijners, in dop; 4 rode uien, in halve ringen; 300 gr spekblokjes; 200 gr brie; ½-1 krop bindsla (Romeinse sla); ½ dl witte wijnazijn; 3 eetl olijfolie; 2 eetl peterselie, fijngehakt; peper

Dop de kapucijners. Kook ze in ruim water in een minuut of 6 gaar. Verhit de olie in een pan met dikke bodem (kasserol) en bak de spekblokjes en halve uienringen onder voortdurend roeren ca. 5 minuten aan. Doe de kapucijners erbij. Giet er ¼ dl water bij, draai het vuur laag en laat alles met het deksel op de pan 10 minuten sudderen.
Was de sla en slinger droog, meng met wat olie en azijn en verdeel over een grote schaal. Of de borden.
Snijd de brie in blokjes en meng ze door de kapucijners en verdeel die over de sla. 
Bestrooi het gerecht met gehakte peterselie.
Serveer evt. met brood of gebakken aardappelen.


8 juli 2008
Salade van kapucijners spek en brie 2Het blijft verse kapucijners met spekjes. Het bedje sla eronder maakt het wel apart. En ik was in de gauwigheid en de aangeboden hulp vergeten de brie erbij te doen…… Niettemin: erg lekker.

29 juli 2015
De zomer is kouder, dus duurt het langer eer de kapucijners oogstbaar zijn. Dit keer wel de brie, maar vergeten de peterselie erover te strooien.

OPMERKINGEN
1)    De officiële aangegeven kooktijd voor verse kapucijners is 8 – 10 minuten. Nu wordt eerst even gekookt en daarna bij de spek-ui gedaan. De aangegeven kooktijden zijn wel oké.
2)    Romeinse sla genomen en die aangemaakt met heel goede olijfolie en citroensap. Dat laatste had wel een positief effect op de “totale smaakbeleving”.

Plaats een reactie