Spitskool met venkelzaad en grote garnalen of witvis
Voorbereiding
30 min
Kooktijd
15 min
Totaal
45 min
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Nederlands
Voor: 4 Personen
Ingredienten
Bereiding
-
Verhit wat olie in een kasserol. Een wok mag ook. Bak de ui glazig en doe meteen de venkelzaden erbij. Daarna garnalen en evt de stukken vis erbij. Even aanbakken en omscheppen.
-
En dan vrij snel erachteraan de spitskool erbij. Omscheppen en even laten stoven. (Houd het wel knapperig, hè.)
-
Op smaak brengen met peper en zout en een piepklein scheutje room.Wij aten het met rijst.
3 oktober 2010
Met dank aan Smaakvrienden van Angélique Schmeinck. Eindelijk een boek dat een plaats op de kookboekenstandaard recht doet. Richtlijnen voor flansers.
Ja. Want plots ontdekte ik een spitskool (Filderkraut) in de moestuin. Kennelijk een vergissing, want hij stond in de rij van de spruitkool. Geen integratie. Eruit! Opeten! Alle gebruikte ingrediënten zijn smaakvrienden van spitskool en we hebben ons netjes aan de regel van 5-7 gehouden: vijf maar niet meer dan zeven ingrediënten
Met dank aan Smaakvrienden van Angélique Schmeinck. Eindelijk een boek dat een plaats op de kookboekenstandaard recht doet. Richtlijnen voor flansers.
Ja. Want plots ontdekte ik een spitskool (Filderkraut) in de moestuin. Kennelijk een vergissing, want hij stond in de rij van de spruitkool. Geen integratie. Eruit! Opeten! Alle gebruikte ingrediënten zijn smaakvrienden van spitskool en we hebben ons netjes aan de regel van 5-7 gehouden: vijf maar niet meer dan zeven ingrediënten