Spitskool met venkelzaad en gamba’s

 

Spitskool met venkelzaad en grote garnalen of witvis
Voorbereiding
30 min
Kooktijd
15 min
Totaal
45 min
 
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Voor: 4 Personen
Auteur: De Keuken van MergenMetz
Ingredienten
  • 500 gr spitskool netto gewicht, dun gesneden en gewassen;
  • 1-1½ eetl venkelzaad;
  • 2 ui gesnipperd;
  • scheut je olijfolie;
  • peper & zout;
  • x stuks gamba's / grote garnalen en/of wat niet te grote stukken stevig wit visfilet; 
  • scheutje room / beetje crème fraîche
Bereiding
  1. Verhit wat olie in een kasserol. Een wok mag ook. Bak de ui glazig en doe meteen de venkelzaden erbij. Daarna garnalen en evt de stukken vis erbij. Even aanbakken en omscheppen.
  2. En dan vrij snel erachteraan de spitskool erbij. Omscheppen en even laten stoven. (Houd het wel knapperig, hè.)
  3. Op smaak brengen met peper en zout en een piepklein scheutje room.Wij aten het met rijst.

3 oktober 2010
Met dank aan Smaakvrienden van Angélique Schmeinck. Eindelijk een boek dat een plaats op de kookboekenstandaard recht doet. Richtlijnen voor flansers.
Ja. Want plots ontdekte ik een spitskool (Filderkraut) in de moestuin. Kennelijk een vergissing, want hij stond in de rij van de spruitkool. Geen integratie. Eruit! Opeten! Alle gebruikte ingrediënten zijn smaakvrienden van spitskool en we hebben ons netjes aan de regel van 5-7 gehouden: vijf maar niet meer dan zeven ingrediënten

 

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.