Stoofpot pompoen, witte vis en garnalen

Stoofpot van pompoen, witte vis en garnalen
Voorbereiding
30 min
Kooktijd
20 min
 

Dit is een zeer smakelijke en makkelijk te maken stoofpot met als hoofdingrediënt, die mooie oranje pompoen. Hokkaido of uchiki kuri. Op een of andere manier balanceren de smaken perfect en dat smaakt naar meer!

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Dutch cuisine, Nederlands
Voor: 2 Personen of meer
Auteur: Odin (2007)
Ingredienten
  • 1 st middelgrote pompoen (die oranje, je weet wel, hokkaido of uchiki kuri genaamd), geschild, ontpit en in brokjes van pakweg 1½cm
  • 2 st ui, in ringen
  • 2 st tomaten, in brokken (bij tomaten uit blik evt ook het sap)
  • 4 st stengels bleekselderij, in dunne ringen
  • scheut olijfolie
  • 400 ml water
  • 300 gr koolvis (pollak), schelvis, in brokken
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • zout
  • peper uit de molen
Bereiding
  1. Fruit de uiringen, tegelijk met de bleekselderij, in wat olie.

  2. Voeg na enkele minuten de pompoenblokjes en het water toe. Maal er peper over en voeg wat zout toe. Schep om en laat even stoven. Misschien het deksel een tijdje op de pan houden. (Er mag uiteindelijk best wel water verdampen.)

  3. Schep tussendoor af en toe om, opdat de pompoenblokjes allemaal ongeveer even beetgaar worden..

  4. Doe de tomaatstukjes erbij, schep weer goed door. Laat een minuut of wat doorstoven en doe dan de vis en garnalen erbij.

  5. Als de vis gaar is – garnalen zijn immers al aan boord gekookt – op smaak brengen met misschien nog wat peper en zout. Serveer met rijst.

25 januari 2007
“Goed binnen te houden,” zou Henk zeggen.

15 oktober 2024
Meer dan 17 jaar geleden voor het eerst en laatst deze stoofpot met pompoen gemaakt. Dus het werd hoogste tijd. Format recept anno 2024, opdat het beter in Google e.d. te vinden is. En foto’s.
En, weet je wat, het is verdraaid lekker!

Plaats een reactie

Waardering