Taglioni met vissaus

bron: Visrecepten van Italiaanse osteria's
400 gr vis; 50 gr ui, fijngehakt; 50 gr bleekselderij, fijngehakt; 50 gr wortel, fijngehakt; 100 gr tomaat, gepureerd; 1 dl koksroom; plukje saffraan; fijngehakte kruiden, zoals peterselie, dragon, kervel, bieslook enz.; 300 gr pasta (taglioni, dikke spaghetti, tagliatelle); olijfolie; peper & zout

Taglioni met vissaus.jpg

Neem een stevige pan en zweet de ui, bleekselderij en wortel een minuut of tien. Doe de tomaat, room en saffraan erbij. Roer door. Doe de vis erbij – in volgorde van hun kooktijd. Laat zo kort mogelijk stoven, voeg  zout naar smaak toe en roer wat olie en de kruiden door de saus.
Ondertussen de pasta beetgaar koken, afgieten en door de saus roeren.

8 december 2009
Je hebt een stuk heekfilet over en je moet wat. Bovendien was het weer eens tijd voor pasta. Het gerecht heeft wat weg van een vissoep (bouillabaisse) met pasta, in het begin een toch wat zoete smaak (door het zweten der ui en peen), maar wel erg lekker.

OPMERKINGEN
1)   Taglioni is een smalle tagliatelle. Wij hebben de spaghetti van La Vialla gebruikt. Dikke slierten.
2)   Ik weet niet hoe de samensteller van het originele recept het voor zich heeft gezien, maar het lijkt mij handig om de grotere vis, als ze al niet uit elkaar valt, in stukken te verdelen. Dat heb ik wel met de heek gedaan.

Plaats een reactie