Zaad bestellen

Het is weer tijd om zaad te bestellen. 2010 leeft al in het hoofd van een tuinier. Naast de restanten van vorige jaren, de eigen zaadwinning, moet er ook worden bijbesteld.

Onze bronnen voor dit nieuwe seizoen zijn:

De Nieuwe Tuin - zaadzakjesDe Nieuwe Tuin

Online bestellen via www.denieuwetuin.be.
Peter Bauwens publiceert regelmatig in allerlei tuinbladen, schrijft boeken en staat met fraaie stands op o.a. de Tuindagen van Beervelde. Peter "doet" geen vergeten groenten, wel bijzondere groenten en die kunnen best wel eens vergeten zijn.

Positieve ervaring: enkele groenten die ik (al jaren) wilde hebben waren niet via VELT of de HSL verkrijgbaar. Ik bestelde ze rond 5 december en enkele dagen later al in huis. Ongekende snelheid en service.

HSLHeritage Seed Library

Een onderdeel van het Britse Garden Organic. Een lid heeft recht op zes zakjes zaad van oude groenten. De bedoeling is dat het zelf wordt vermeerderd. (Vorig jaar hadden we o.a. de boon Blue Coco, koolraap Gul Svensk en de witte Belgische wortel.)

Bestellingen kunnen tot 5 maart 2010 worden gedaan.

VELT ZaadlijstVELT Zadenlijst

VELT bundelt de zaadbestellingen van haar leden en de leden krijgen zo korting. Leveranciers van eko-zaden uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Bestellen tot 13 december 2009. (Snel, het kan nog dit jaar.)

Nieuw 2009: bestellen door het inzenden van een Excel-spreadsheet.

 

En verder bestellen we wel eens bij o.a.

Thomas Etty Esq

Fraaie oude rassen

Seed Savers Exchange

Wat de naam al zegt. (Een beetje als HDRA/HSL.)

Thompson & Morgan

Vooral border- en kuipplanten. Steeds meer eko groentezaden en ze werken nauw samen met de RHS (Royal Horticultural Society). Verder gewoon een hele grote zaadhandelaar met een zeer uitgebreid assortiment. Vlotte orderverwerking.

Jansen Zaden willen we niet onvermeld laten, alhoewel wij zelf daar tot op heden nooit iets bij hebben besteld.

Lees hier over zaadbestellen van een jaar geleden. 

Plaats een reactie