Tamme kastanje-pesto

bron: Internet en eigen

240 gr gekookte, koude, gepelde tamme kastanjes; 150 gr olijfolie; ca. 10 gr vers salieblad; 4 tenen knoflook; 100 gr Parmezaanse kaas of harde schapenkaas, in brokken (pecorino, manchego); 50 gr pitten (bijv. pompoen- en pijnboompitten); peper en zout

kastanjepesto-topDe tamme kastanjes pellen (zie hier hoe) en nog een tien minuten daarna koken. Wij koken ze niet met schil door, omdat het pellen dan “kruimelig” kan worden.
Doe alles in de keukenmachine of blender en meng. Klaar. Met peper en zout op smaak brengen.


OPMERKINGEN
1) Het idee voor dit recept komt van Internet (site niet kunnen terugvinden). De verhoudingen zijn anders, we raden aan op te passen met salie. Wat we hier noemen is een verfijnde balans, meer salie wordt eerder saliepesto.
2) Pitten hoeft niet, maar geeft wel wat extra. Wij namen 25 gram van het een en 25 gram van het ander. Maar misschien heeft u ook iets anders in huis.

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.