Een hartige, doch ook zoetige omgekeerde taart met blokjes koolraap, honing en geitenkaas. Erg lekker
- ½ koolraap, geschild, in vierkante blokjes van ca 1 cm
- 1½ eetl zachte honing
- zachte geitenkaas
- wat roomboter om in te vetten
- snuf zout voor koken koolraap
- bladerdeeg (groot vel of 4 kleine aan elkaar)
-
Verwarm de oven voor op 180o C.
-
Kook de blokjes koolraap in water met wat zout beetgaar. Dus niet gaar, maar bijna gaar. Afgieten en uit laten lekken.
-
.Een tarte tatin-vorm is een lage ronde bakvorm. Vet die desgewenst in met wat boter.
-
Maak een plak bladerdeeg die voldoende groot is voor de bakvorm.
-
Neem een kom en drapeer daarin de honing. Meng de blokjes koolraap er goed door.
-
Breng ze over in de bakvorm en leg de lap bladerdeeg erover. Snijd de randen bij en stop ze wat in. Prik veel gaatjes in de bladerdeeg. Bak gedurende een kwartier in de oven.
-
Kiep om op een bord, en je hebt een taart met koolraap boven. Precies zoals de zusjes Tartin het hebben bedoeld.
-
Verkruimel er zachte geitenkaas over en serveer. In punten, met wat veldsla bijvoorbeeld.
19 januari 2011
“U bedoelt dit, mevrouw Schmeinck?”
Op 3 december 2010 publiceerde ik de proefversie van het blog Smaakvrienden de Quenelles met Koolraap. Dat blog was in het leven geroepen rond het boek Smaakvrienden Groenten en bestaat niet meer. Angélique reageerde toen met een opmerking dat koolraap ook lekker is als tarte tatin. En die heb ik op 19 januari 2011 gemaakt. Heel makkelijk en heel lekker en heel anders.