Het hangt van de grootte van de bakvorm af hoeveel u van het een en ander nodig hebt. Wij maakten een kleine met een Ø van 18 cm.
|
Die brandywine tomaat is goddelijk. Maar eigenlijk niet te verkrijgen. U kunt het door elke andere lekkere, rijpe vleestomaat vervangen – of een serie kersentomaatjes, die u dan heel laat.
Neem een grote koekenpan of kasserol. Doe een scheut olijfolie er in en stoof de ui goudkleurig en zoet, d.w.z. ze wordt zoet als u maar lang genoeg en zachtjes stooft. Schep regelmatig om. Dit duurt even, dus geen haast. Prepareer de taartvorm, d.w.z. als het nodig is: invetten of evt. bakpapier op de bodem. Verdeel de inhoud van de pan in de vorm. Leg een lap deeg erover die breder is dan de bakvorm; stop het deeg iets in langs de rand. Smeer het in met eigeel voor de mooi. Zet in de oven en bak gedurende 25 minuten op 200o C
23 augustus 2012
OPMERKINGEN
1. We gebruiken echte, hele oude balsamico. (Kon het niet laten.)
2. Zorg voor rijpe tomaten; rode uit de winkel zijn vaak nagerijpt en hebben (daardoor) geen smaak. Dus liefst rood en vers van de plant. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|