Tomatencompote

inspiratie: kookrubriek Trouw
1 kg tomaten; 2 sjalotten, gesnipperd; 2 tenen knoflook; 1 theel. suiker; 1 limoen; olijfolie; marmello; peper; zout

Marmello is geleermiddel dat bij de natuurvoedingswinkel kan worden gekocht.
Parallel aan deze actie schone jampotten met deksels in kokend water steriliseren. Vlak voor het vullen de pot uit het water halen.

Ontvel de tomaten, ontdoe ze van de snot met pitten en evt. taaie zaadlijsten. Grof hakken of snijden. Zweet de gesnipperde sjalotten in wat olijfolie. Pers de tenen knoflook erboven uit. Doe de tomaat erbij en ca. vijf minuten roerend aan de kook brengen. Breng op smaak met peper en zout en suiker. Doe de marmello erbij (lees verpakking) en nog een minuut koken. Vuur uit; limoensap erbij. Of evt. rode wijnazijn. In potten doen, deksel erop en omgekeerd wegzetten.

22 oktober 2006
De laatste tomaten uit de kas. Dit is een variatie op een recept dat in Trouw stond.

Opmerkingen
Ze vinden dit verrukkelijk. De cayennepeper kan vervangen worden door een fijngehakt Spaans pepertje..

Plaats een reactie