Tuinbonensalade met feta en munt

Bron: BBC Food
450 gr tuinbonen, gedopt gewogen; 125 gr feta (echte!), in kleine blokjes gesneden; 2 eetl verse munt, fijngehakt; 1 eetl witte wijnazijn; 3 eetl olijfolie; peper en zout

Ongedopt moet u dus ongeveer 1½ kg tuinboonpeulen hebben.

Kook de bonen kort (3 minuten), afgieten en af laten koelen.
Meng de olie, azijn en munt en meng dat op zijn beurt door de al wat afgekoelde tuinbonen. Als dit ongeveer op kamertemperatuur is, de feta erdoor mengen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer.



11 juli 2013
Het was een van de salades die we hebben gemaakt – dank, Pieternel, voor je hulp! – voor onze gasten. Ontzettend lekker. Niets aan doen, het is perfect.

OPMERKINGEN
Wel echte Griekse feta gebruiken – niet dat koemelkspul. Dat haalt het hele gerecht neer.

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.