Spaghetti met ‘nduja
Een lekker, niet overdreven pittige pasta met veel paprika en ‘nduja. Uiteraard met wat Parmezaanse kaas en peterselie (Gigante d’Italia) om in Italiaanse sfeer te blijven. Heerlijk!
Een lekker, niet overdreven pittige pasta met veel paprika en ‘nduja. Uiteraard met wat Parmezaanse kaas en peterselie (Gigante d’Italia) om in Italiaanse sfeer te blijven. Heerlijk!
Deze geitenstoof is een heerlijke, langzaam gegaarde Jamaicaanse kruidige stoof van brokken geitenvlees, vol aroma en zacht. En makkelijk te maken!
Schorseneren met ham is een ovenschotel van stukjes schorseneer in een hamsaus, onder een dek van geraspte kaas. Dat klinkt niet alleen lekker, het is ook lekker!
Zeer smakelijke schotel, die je kunt bakken als een cake, met lagen savooiekool en gehakt met rijst en dat gekruid met paprikapoeder en karweipoeder.
Een wel heel klassiek maar o zo smakelijk recept voor coq au vin: een hele haan in de wijn. De kip wordt in stukken gedeeld en gaart in een saus van rode wijn, met allerlei groenten en kruiden. Duurt een paar uur, maar dan heb je ook wat.
Een zeer smakelijke, niet moeilijk te maken ovenschotel met wortelen en gehakt, waar je je enorme oogst wortelen in kunt verwerken. Met gember.
Een zeer smakelijke schotel van gebakken blokjes knolkervel, aardappel en champignons of shiitakes. En een paar aardperen.
Een heerlijk pittige, Zuid-Italiaanse pastaschotel verrijkt met courgette en frisse blokjes burrata of mozzarella.
Normaal gesproken een wrap van ijsbergsla, maar nu als bedje van sla met daarop gewokt varkensgehakt met groenten en shiitakes
Heerlijke stoof van varkensnek (procureur) in bier en met abrikozen en wortel.
Zeer smakelijk gerecht met lever, gefrituurde blokjes aardappel, venkel, paprika of Spaanse peper, ui en behoorlijk wat knoflook. (Kan ook nog met hart en long.)
Bijzonder smakelijk en ook wel typisch Duits gerecht van Eisbein of Haxe – het bovenstuk van de varkenspoot – met zuurkool